سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
دانشمند، دانشمند نمی شود، تا اینکه . . . در برابر دانشش چیزی از کالای پست دنیا نگیرد . [امام علی علیه السلام]
 
امروز: سه شنبه 103 اردیبهشت 25

شیخ صدوق از قول ابراهیم بن العباس گفته است

هرگز ندیدم که حضرت ابوالحسن الرضا کسی را با سخنان خویش آزار دهد و ندیدم که هرگز سخن کسی را قطع کند یعنی در میان سخن او سخنی بگوید تا سخن گوینده تمام شود و حاجت مردم را تا جایی که در توانش بود، برآورده می کرد و در مجلس مقابل همنشین خود،تکیه نفرمود و پایش را دراز نکرد.هیچ وقت ندیدم او را که به یکی ازغلامان خود فحش دهد و هرگز ندیدم که آب دهان خود را دور افکند و هیچ گاه ندیدم که قهقهه کند بلکه خنده او تبسم بود و چون خلوت میفرمود و سفره غذا مقابل ایشان پهن می نمودند، همه اهالی خانه را سر سفره مینشاند، حتی دربان و میرآخور نیز با ایشان طعام میل میفرموند و عادت وی این بود که شبها کم میخوابید و بیشتر شبها از اول شب تا صبح بیدار بود و روزه بسیار میگرفت، آن حضرت پنهانی بسیار احسان میکرد و صدقه میداد. بیشتر صدقات او در شبهای تار بود. (منتهی الآمال – جلد 2 – حاج شیخ عباس قمی ص 340- 341).

محمدبن ابی عباد گفته است

حضرت امام رضا (ع) در تابستانها بر روی حصیر مینشستند و در زمستان جامههای زبر میپوشیدند و چون بیرون از منزل میآمدند سر و لباس خود را مرتب میفرمودند. (منتهی الآمال جلد 2 – حاج شیخ عباس قمی – ص 341)


 

شیخ اجل احمدبن محمد برقی ازقول پدرش ، معمربن خلاد، گفته است

هرگاه حضرت امام رضا (ع) غذا میل میکرد کاسه بزرگی نزدیک سفره ‌خود می گذاشت و از هرغذائی که در سفره بود از بهترین قسمت های آن مقداری برمیداشت و در آن کاسه میگذاشت سپس امر میکرد که بین فقرا پخش کنند وآنوقت تلاوت میکرد آیه فلا اقتحم العقبه و آن عقبه؛ و آن عقبه آزاد کردن بنده ای است از بردگی و یا غذا دادن به اوست. حضرت امام رضا (ع) میفرمود:خداوند عزوجل دانا بود که هر انسانی قدرت آزادکردن بنده ندارد. برای ایشان راهی به بهشت قرار داد، یعنی مقابل آزادکردن بنده غذا دادن به فقرا را قرارداد که هر شخص بتواند به واسطه آن به بهشت رود. (منتهی الآمال جلد 2 – شیخ عباس قمی ص 342)


 

شیخ صدوق درکتاب عیون از قول ابوذکوان از ابراهیم بن عباس گفته است

ندیدم هرگز حضرت امام رضا (ع) را که از او چیزی بپرسند و نداند و از او داناتر به مسائلی که در زمان او پیش آمده بود، ندیدم. مأمون او را امتحان نمود به هر سئوالی و او جواب میگفت و همه سخنان و جوابهای اوو مثلهایی که میآورد همه از قرآن بود و او در هر سه روز قرآن را ختم میکرد و میگفت اگر بخواهم در کمتر از سه روزهم می توانم ختم کنم اما هرگز از آیهای نمیگذرم مگر آنکه فکر میکنم در آن و تفکر میکنم که در چه موردی فرود آمده و در کدام وقت نازل شده و به همین دلیل هر سه روز ختم میکنم. (منتهی الآمال جلد 2 - ص343 )



 

حسن بن علی بن زیاد

حسن بن علی بن زیاد از اصحاب حضرت رضا (ع) است وی نوه الیاس صیرفی است که از شیخ های اصحاب امام صادق (ع) بوده و ازقول جد خود الیاس گفته است که در وقت مرگ گفت: شاهد باشید این ساعت، ساعت دروغ گفتن نیست شنیدم از حضرت صادق (ع) که فرمود والله نمیمیرد بندهای که دوست دارد خدا و رسول و ائمهاش (ع) . او این کلام سه بار تکرار کرد


 

از حضرت موسی بن جعفر (ع) روایت شده که فرمود

پدرم جعفربن محمد (ع) دائماً به من میفرمود که عالم آل محمد از نسل و اولاد تو است و کاشکی من در زمان او بودم و او هم نام امیرالمؤمنین علی (ع) است. (منتهی الامال جلد 2 ص 336).


 

علامه مجلسی (ره) درکتاب جلاء‌العیون در مورد حضرت امام رضا (ع) فرموده

اسم شریف آن حضرت علی و کنیه آن حضرت ابوالحسن و مشهورترین القاب آن حضرت رضاست و صابر و فاضل و رضی و وفی و قره العین المؤمنین و غیظ الملحدین نیز میگفتند. (منتهی الآمال جلد 2 ص 337).


 نوشته شده توسط محمد گودرزی در یکشنبه 86/7/29 و ساعت 1:3 عصر | نظرات دیگران()
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
درباره خودم

خورشید هشتم
محمد گودرزی
بنده در سال 1360 در خانواده ای مذهبی در تهران به دنیا آمدم. تحصیلات خود را تا مقطع پیش دانشگاهی در همانجا گذراندم و سپس برای ادامه تحصیل در حوزه علمیه وارد مشهد شدم.در مشهد مدت 6 سال در مدرسه علوم دینیه امام محمد باقر علیه السلام تحصیل کردم و از خرمن اساتید گرانبهایی چون آیت الله رضازاده، آیت الله سیدان ، حجت الاسلام و المسلمین دهشت و جناب حجت الاسلام والمسلمین دیانی ، خوشه هایی گرانبها چیدم. و هم اکنون در رشته علوم حدیث در دانشگاه علوم اسلامی رضوی مشغول به تحصیل می باشم.

آمار وبلاگ
بازدید امروز: 1
بازدید دیروز: 0
مجموع بازدیدها: 234383
جستجو در صفحه

لوگوی دوستان
خبر نامه